joi, 10 martie 2011

Desert dulce-amarui

Ingrediente:

1/2 l lapte
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri faina
1 vanilie
2 linguri de surogat solubil de cafea(Kavavita)
cca 250 g biscuiti obisnuiti

mdp;

Se pune vanilia in laptele clocotit.Se freaca bine ouale intregi cu zaharul si faina si se incorporeaza treptat laptele fierbinte.Se pune vasul in bain-marie/oala cu peretii dublii.Se tine la foc potrivit,amestecand mereu pana se leaga bine crema.Se ia de pe foc,se adauga la dorinta o nuca de unt.Ca sa se faca mai fina/ sa se desfaca eventualii cocolosi se poate cufunda in crema fierbinte piciorul unui mixer.Cand crema a devenit untoasa,lucioasa si absolut omogena se opreste mixerul(dupa cca 1 min).Se inmoaie in amestec biscuitii,scotand cate 4 pt o portie.Pe fundul unor castroane de compot se pun cate 2 biscuiti imbibati in cafea,deasupra se toarna crema,se acopera cu alti 2 biscuiti imbibati in cafea.Poti decora desertul cu o boaba de dulceata.Din cantitatile de mai sus ies 4 portii mari.

Niciun comentariu: