vineri, 4 martie 2011

Gogosi speciale/crafle/pampuste

Ingrediente:

1 k faina
300 ml lapte
50 gr drojdie de bere
2 oua
4 galbenusuri
200 gr unt
250 gr zahar
1/2 baton vanilie
75 ml coniac
200 gr dulceata visine
400 gr untura
200 gr zahar pudra
sare

MDP:

Din:lapte,putin zahar,putina faina si drojdie se face maiaua/plamadeala,care se lasa 1 ora la crescut.Galbenusurile,ouale,zaharul,untul,se amesteca separat,pana se obtine o crema spumoasa.Dupa ce maiaua a crescut,se amesteca in compozitia de oua,cu vanilia pisata,sarea,coniacul,restul faina si de lapte,se framanta bine,se pune iar la dospit.Se intind apoi foi groase de 1 cm,se taie rotunduri cu un pahar.Pe 1/2 din rondelele obtinute se pune cate o visina din dulceata,se acopera cu cealalta 1/2 de rondele,se lipesc marginile,se lasa cca 1 ora la crescut.Cand au crescut suficient se prajesc in untura,se pudreaza cu zahar amesttecat cu vanilia pisata.Untura ramasa se refoloseste.


Reteta:

Almanahul gospodinei

Niciun comentariu: