joi, 30 aprilie 2020

Plăcinte cu brânză și loboda










Aluat pufos ce se păstrează fraged și a doua zi.
Ingrediente 8 bucăți :

Aluat:

500 gr făină Tip 650
25 gr drojdie proaspătă
300 ml zer
1 Lg zahăr
4 Lg ulei măsline
1/2 lta sare

Umplutura:

250 gr loboda
1 legătură ceapă verde
300 gr brânză dulce
200 gr telemea capră /oaie
2 Lg smântână
1/2 lta piper
1/2 lta sare

1 legătură mărar
semințe susan
1 ou-pt uns

Mdp:

În bol pui zerul, drojdia, zahărul,uleiul și puțină făină, amesteci.Presari deasupra făina, apoi sarea, acoperi, lași sa se crape deasupra.Framanti,vei obține un aluat moale.Lasi sa se dubleze. Tai în 8 bucăți egale  (ies mari cca 200 gr bucata, cântărite după copt).Formezi după plac.(Am împărțit în 1/2 umplutura.Intr-o parte am pus mărar.Apoi fiecare 1/2 am împărțit-o în 4.)Pui în tava cu hârtie de copt, lași la crescut, ungi cu ou, presari semințe. Coci 160-170 C, cca 20 minute.

Niciun comentariu: