duminică, 5 aprilie 2020

Pâine cu ceapa și brânză




Ingrediente :

480 gr făină Tip 650
300 ml apă
7 gr drojdie uscată
6 gr/1 lta sare
6 gr/1 lta zahăr
40 gr ulei

160 gr mozzarella-cuburi 1 cm
1 ceapă cca 100 gr
1 Lg ulei
busuioc/ierburi italiene

Mdp:

Prepari maiaua din apă, zahăr, drojdie și putina făină.Cand e spumoasa adaugi restul făinii, sarea,frămânți,adaugi uleiul,continui frământatul. Vei avea un aluat moale,lipicios. Lași la dospit sa se dubleze. Verifici dospitul. Înfigi degetul în aluat și gaura trebuie sa se păstreze. Adaugi ceapa călită-aurie și uleiul din tigaie, amesteci. Pui în tava 25/35 cm cu hârtie copt,distribui uniform brânza, o astupi aducând aluat peste ea,cu mana unsă.Lasi sa se dubleze. Ungi cu lapte, presari busuioc.Coci 15 minute la 160 C, apoi mărești la 180 C și mai coci 10-15 minute, pana se rumenește ușor. Scoți lași 5 minute,așezi un prosop deasupra-pentru o crusta moale.

* Poți pune mai multa ceapă ca e dulce și bună.



Niciun comentariu: