sâmbătă, 25 aprilie 2020

Pâine cu zer





Ingrediente :

600 gr făină Tip 650
500 ml zer
25 gr drojdie proaspătă
1 Lg zahăr -rasă
1 Lg sare -rasă
3 Lg ulei măsline

Mdp:

În bol pui zerul, drojdia, zaharul și puțină făină, amesteci.Presari deasupra restul făinii  sa o acoperi, pui sarea.Lasi la dospit.Amesteci cu lingura.Aluatul e foarte moale și lipicios.Lasi la crescut.
(Până să se dubleze l-am mai luat cu lingura de pe margine și l-am adus în centru, am dat ocol bolului de doua ori.Apoi l-am lăsat sa crească.
Am presărat făină din belșug pe hârtia de copt, am scos cu lingura aluatul din bol, am format pâinea și cu ajutorul hârtiei am pus-o în oala 28 cm. )
Coci 190 C, cu abur cca 30-40 minute.

Pâinea are 980 gr, fără un colț înfulecat fierbinte cu unt.


Niciun comentariu: