Rețetă Ada's world. L-am făcut sâmbătă, l-am lăsat descoperit și nu s-a uscat,e moale și bun.Chiar mai bun decât unul făcut cu multe gălbenușuri și mult unt.
Ingrediente :
500 gr făină 000
3 gălbenușuri
150 ml lapte 3,5%
100 gr smântână 20%
125 gr zahar
25 gr drojdie proaspătă
25 gr unt
50 ml ulei
1 lămâie-coaja
1 Lg es. Vanilie/după gust
1 praf sare
Umplutura:
250 gr nucă
3 albușuri
100 gr zahăr
1 Lg cacao
Es. Rom
Mdp:
Dizolvi drojdia în puțin lapte,zahăr, făină. Dai în clocot restul de lapte, pui coaja lămâie /portocală, lași să aromeze laptele, adaugi restul de zahăr, amesteci să se topească.
Peste maiaua crescută pui gălbenușurile, amestecul lapte călduț, smântâna, vanilia.Cerni de două ori făina. Adaugi maiaua,începi sa frămânți. La final pui untul moale și apoi treptat uleiul frămânți bine.Lasi la crescut 20 minute, apoi frămânți iar 10 minute.Acoperi,lași cca o oră să se dubleze. Ungi blatul cu ulei,formezi cozonacul, îl pui în tava 30/11 cm, cu hârtie de copt,lași la crescut 30 minute.Ungi cu gălbenuș amestecat cu lapte.Coci la 160 C, cca 60 minute.
Paște fericit va doresc!
HRISTOS a ÎNVIAT !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu