miercuri, 8 aprilie 2020

Perișoare cu stafide




Ingrediente :

250 gr vita fără os
250 gr porc fără os
100 gr ceapă
100 gr pâine
1 ou
1 legătură verdeață
50 gr făină
125 ml ulei
75 gr stafide
125 gr lămâie
25 gr zahăr
Sare
125 ml vin alb
100 gr smântână

Mdp:

Călești ușor ceapa în ulei.Inmoi pâinea, o toci împreună cu carnea, adaugi sare, verdeața tăiată mic, oul, frămânți totul bine.Formezi perișoare, le pui în vas uns cu ulei, le stropești deasupra cu ulei, le coci ușor.
Din ulei și făină faci un sos alb îl stingi cu supa/apă fierbi cca  o oră. Caramelizezi puțin zaharul, stingi cu apă,il torni peste perișoare pui stafidele, stropești cu vin.Adaugi sare, suc lămâie , lași sa fiarbă. Servești cu o felie lămâie deasupra.

Niciun comentariu: