Ingrediente 4 porții :
800 gr file/ medalion somon/ crap
2 Lg rase muștar cu boabe(Duc De Coeur )
1 gălbenuș
sare
făină secara
4 Lg unt
Pt. Piureul cartofi:
800 gr cartofi
150 gr unt
100 ml smântână(de gatit)
100 ml lapte fierbinte
Sare
Salata:
6-8 ridichi
1/2 legătură mărar
4 Lg hrean ras
1 ceapă
2 Lg oțet mere
2 Lg zahăr rase
Sare
Mdp:
Amesteci muștarul, gălbenușul, sare.Treci peștele prin el, îl îmbraci în făină secară (îl face crocant).Încingi tigaia, pui untul,prăjești peștele.
Fierbi cartofii în apa puțin sărată. Scurgi toată apa,repui pe foc adaugi untul, smântâna , laptele fierbinte.Piureul făcut în acest mod poate fi reancalizit.
Feliezi fin ceapa și ridichile.Amesteci oțetul, zaharul, sarea pana se dizolvă.Torni peste ceapă, ridichi, hrean ras,amesteci , lași 15 minute.La servit adaugi mărarul.
Formezi o grămăjoara de piure, așezi peștele deasupra și peste el salata, picuri ulei măsline dacă dorești.
*poți adauga în piure și smântână 20-25% , însă o pui când iei de pe foc.
Faceți cunoștință cu Bianca și câțiva dintre iezisori:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu