sâmbătă, 29 februarie 2020
Legume ca la Hârșova
Ingrediente :
150 gr morcovi
200 gr ceapă
100 gr mazăre conservată
100 gr fasole verde conservată
100 gr țelină
100 gr ardei gras
200 gr varză dulce
1 kg cartofi
200 gr roșii
100 gr bulion
1 fir cimbru
2 legături verdeață
100 ml vin
450 gr orez
Sare
Piper
Mdp:
Tai cuburi morcovii și țelina, ardeiul și varza de mărime potrivită. Le călești împreună în ulei.Tai cuburi mari cartofii, îi călești în ulei și îi amesteci cu celelalte legume când acestea sunt aproape fierte.Tai mărunt ceapa, o călești în ulei, stingi cu bulion și puțină apă, dai în fiert , o torni peste legume și continui fierberea.Adaugi orezul fiert, apoi mazărea, fasolea și roșiile. Asezonezi cu sare, piper, cimbru, vin, verdeață tăiată mic.Completezi dacă e cazul cu apă /supă fierbinte și continui fierberea.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu