marți, 13 martie 2012

Cozonacul Bunicii

Ingrediente:

1 kg faina
10 oua
500 g zahar
1/2 cana lapte
1 pachet unt topit
50 g drojdie
ulei pt framantat
vanilie
coaja lamaie si portocala


Umplutura:

stafide
nuci pisate marunt
cacao
1 ciocolata rasa fin
2 linguri unt

MDP:

Albusurile se bat cu 250 g zahar iar restul de 250 g zahar il topesti in galbenusuri,adaugi laptele caldut,untul topit.
Maiaua:Drojdia se dizolva in putin lapte caldut,se presara faina,se lasa pana incepe fermentarea.Amesteci totul si framanti ,ungi mainile cu ulei,framanti si ungi mainile cu ulei pana se desprinde aluatul de pe mana.Lasi 3 ore la dospit.
Umplutura:nucile se oparesc cu putin lapte,adaugi restul ingred.
Formezi cozonacii ii pui in tava unsa cu ulei,dai la copt cca 1,5 ore la foc iute primele 10 min,apoi la foc potrivit.

Niciun comentariu: