vineri, 30 martie 2012

Impletite dulci




Ingrediente:

Pt aluat:

500 g faina*
50 g zahar
coaja rasa de la 1 portocala
1 ou
75 g unt
275 ml lapte cald
20 g drojdie bere
1 praf sare

Pt uns foile

50 g unt
50 g zahar

Pt uns impletitele:
1 ou


Pt luciu:

3 linguri apa
3 linguri zahar

zahar granulat pt decor

* ea a folosit 350 g faina 00 si 150 g faina manitoba

MDP:

Cerni faina,in centru faci o adancitura,torni drojdia dizolvata in putin lapte cald,zaharul,coaja portocala,oul,sare,si untul caldut.Amesteci toate cu furculita adaugi lapte caldut ramas,framanti cel putin 10 min.,apoi il pui intr-un castron infainat,il acoperi cu celofan,dai la loc cald sa-ai dubleze volumul,cca 1 ora.
Bati untul cu zaharul pana e cremos.Intinzi aluatul bine dospit in foaie 48/34 cm,tai 3 dreptunghiuri de 34/16 cm.Ungi cu untul frecat cu zahar,un dreptunghi de aluat,asezi al doilea peste el ungi cu untul ramas si pui a treia foaie deasupra.Tai bucati de 8/3 cm cca 20 buc,iei cele 2 capete,le rasucesti pui in tava cu hartie copt ,apesi in jos capetele.Lasi sa creasca in tava acoperite cca 20-30 min.
Ungi cu ou batut coci in mijlocul cuptorului la 180 C,cca 10-12 min.Topesti in cratita apa si zaharul/sirop,si ungi cu el impletitele (siropul cald),apoi presari zahar.

Niciun comentariu: