luni, 12 martie 2012

Briose cu crema vanilie









Ingrediente:

500 g faina
220 g lapte
2 galbenuse
80 g zahar( a pus 100/120 g)
100 g unt,la temp. camerei
1 cub drojdie bere
1 praf sare
zahar granulat pt decor

MDP;

Dizolvi drojdia in lapte caldut,adaugi zaharul,le torni peste faina si incepi framantatul.adaugi galbenusurile,cate unul,untul moale,sare,framanti pana aluatul devine neted si lucios.Lasi la crescut in loc cald pana se dubleaza,cca 2 ore.
Tai aluatul in 24 buc. sau in functie de cat doresti sa-ti iasa de mari/mici.Se imparte fiecare bucata in 2 parti,una putin mai mare decat cealalta si formezi 2 cilindrii,pozitionezi pe cel lung orizontal si celalalt in centru celuilalt perpendicular( ca un T ).Rasucesti bucatile si le pui pe hartie pergament,bine departate unul de altul.Lasi din nou sa creasca pana se dubleaza cca 1 1/2 ora.Ungi cu albus batut si presari granule de zahar,a pus de asemenea si crema pasticcera/crema vanile.Coci la 180C,12 min pana se rumenesc.

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=75847&s=6bce0492645fbc8086b2f5611b5bbc95

Niciun comentariu: