Ingrediente:
250 g faina
1 ou
1 lingurita ulei
1 lingurita otet
apa
grasime:unt/margarina
Amesteci toate fara grasime sa iasa un aluat potrivit.Se intinde foaie se
unge cu grasime,se taie in raze,de la margine spre centru asa ca sa ramana in centru
un cerc netaiat.Se rasuceste fiecare raza pana la cercul netaiat unde le aduci
pe toate apoi intinzi din nou foaia cu sucitorul.Foaia obtinuta se impatureste
de 3 ori si se pune la rece sa se
odihneasca 20 min.Se intinde foaia,se impatureste in 4 se pune din nou la rece
20 min.Aluatul se taie in 2 bucati se intinde cat tava,se pune umplutura,se
acopera cu foaia cealalta,se da la cuptor.
Se umple cu branza:
1/2 kg branza
1 ou
vanilie
coaja lamaie
zahar dupa gust
Se poate umple cu mere calite in unt si zahar cu scortisoara,sau cu
visine,prune,gem,piure de dovleac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu