Ingrediente 4portii:
170-225 g file ton
ulei masline extra rafinat
sare de mare
piper
Sos parmezan:
170 g parmezan ras
100 g unt nesarat
30 ml supa legume
patrunjel proaspat tocat
sare de mare fina
piper
MDP:
Se incinge gratarul.Tonul asezonat cu ulei,sare,piper se pune pe gratar 30
secunde apoi se mai lasa 30 secunde la 90C.Pestele trebuie intors pt. rumenire
uniforma,dar in interior trebuie sa fie in sange.Dupa rumenire se pun deasupra
2 linguri sos parmezan,se orneaza cu parmezan ras.
Sos parmezan:se amesteca toate ingredientele (fara unt) rezulta un amestec
omogen.Se adauga untul se obtine o pasta fina se da la frigider.Inainte de a-l
servi se pune intr-o tigaie incalzita si se amesteca pana se obtine consistenta
unui sos.Se sareaza.pipereaza,se adauga patrunjel.Sosul poate fi subtiat
adaugand mai multa supa sau ingrosat adaugand mai mult unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu