Ingrediente:
4 oua
250 g faina
200 g zahar
esenta vanilie
6 linguri ulei
6 linguri apa rece
1 lingurita otet
1 praf copt
sare
1 lingura cacao
Pt fructe:
50 g zahar
1 lingurita varf scortisoara
4 vanilii
corcoduse
MDP:
Bati albusurile spuma,adaugi treptat zaharul
alternand cu apa,otetul(se ingroasa albusurile),vanilia.Dupa dizolvarea zaharului adaugi galbenusurile frecate
cu uleiul,apoi faina amestecata cu praful de copt,amesteci usor de jos in sus
sa nu se lase.Torni in tava(36 cm) cu hartie copt ¾ din aluat iar in restul adaugi
cacaoa si o lingura apa rece,amesteci,pui din loc in loc peste aluatul din tava
si treci cu lingura prin el.Pui deasupra corcodusele taiate pe ½ cu samburii
scosi si cu partea taiata in sus.Peste corcoduse presari zaharul tos amestecat
cu vanilia si scortisoara.Dai la 170 C, cca 20 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu