duminică, 19 mai 2013
Tort cu glazura de nuci
Blat:
100 g faina
125 g zahar
5 oua
1 varf sare
Crema:
5 oua
150 g zahar
3 linguri cacao/2 linguri cacao si 1 lingura cafea
1 pachet unt
1 varf sare
1 pahar nuci pisate
MDP;
Se freaca bine galbenusurile cu zahar si un praf sare,timp de 20 min.
Separat bati albusurile spuma tare,apoi le incorporezi in compozitie,pui faina.Ungi forma cu unt si torni un strat subtire de compozitie,faci 5-6 foi,se scot fierbinti din tava,lasi la racit.
Crema;
ouale se bat cu zaharul si un varf sare,pe baie abur,pana se ingroasa.
Cacaoa se dizolva cu o lingura lapte,se adauga in crema de ou si se amesteca mereu pana se racoreste.Apoi se pune untul frecat spuma si coaja portocala/lamaie si fructe din compot-caise/piersici,scurse bine,taiate cuburi mici.
Se asaza foile unse cu crema si se tapeteaza cu nuci pisate.
sau blatul dintr-o singura bucata:
3 oua
200 g zahar
1 pachet unt
150 g faina
1 praf copt
sare
MDP:
Se freaca untul cu zaharul,sarea se adauga ouale pe rand apoi se incorporeaza faina cu praful de copt.Se taie blatul in 3 sau 4 se umple cu crema.
Reteta:
Rodica Brediceanu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu