Ingrediente;
cca 30 buc,depinde de marimea lor
85 g unt,moale
140 g zahar alb extrafin pudra
1 ou
1 lingurita vanilie
180 g faina
1 lingurita frunze foarte fine de ceai de care preferi
Pt. decor:
200 g ciocolata neagra
1 lingura ulei /grasime vegetala,pt a face ciocolata mai
lichida si usor de inmuiat
MDP:
1.Intr-un bol mare freci impreuna untul si zaharul pana se
omogenizeaza.Adaugi peste ele oul si vanilia.Adaugi faina si frunzele de
ceai.Acoperi si racesi coca cel putin o ora/peste noapte sa-l poti intinde mai
bine.
2.Incalzesti cuptorul la 200 C.Intinzi aluatul pe suprafata
infainata de 0,6 cm,ele arata mai bine mai subtiri.Cu un cutit si o rigla si o
punga de ceai pt. orientare,tai dreptunghiuri apoi la capete tai triunghiuri la
fel ca la pliculetul de ceai,apoii faci o gaura cu un betisor in mijloc.Asezi
biscuitii pe hartie de copt la 2,5 cm distanta unul de altul.Coci 6-8 min in
cuptorul preancalzit.Racesti complet.
3.Topesti ciocolata pe baie abur/microunde si adaugi putina
grasime si amesteci bine.Scufunzi baza plicului in ciocolata si lasi sa se
intareasca pe hartie pergament.
4.Cu o stampila faci timbre pe un patratel de hartie.Treci
un fir ata prin biscuite si lipesti cu banda adeziva pe spatele timbrului.(Daca
nu vrei sa te complici cu stampile/nu ai,poti mai simplu sa pastrezi /scoti
timbrele de la plicurile de ceai pe care le folosesti.
http://www.notquitenigella.com/2012/09/03/tea-bag-cookies/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu