vineri, 3 mai 2013

Biscuiti plic de ceai












 

 
Ingrediente;

cca 30 buc,depinde de marimea lor

85 g unt,moale
140 g zahar alb extrafin pudra
1 ou
1 lingurita vanilie
180 g faina
1 lingurita frunze foarte fine de ceai de care preferi

Pt. decor:

200 g ciocolata neagra
1 lingura ulei /grasime vegetala,pt a face ciocolata mai lichida si usor de inmuiat

MDP:

1.Intr-un bol mare freci impreuna untul si zaharul pana se omogenizeaza.Adaugi peste ele oul si vanilia.Adaugi faina si frunzele de ceai.Acoperi si racesi coca cel putin o ora/peste noapte sa-l poti intinde mai bine.
2.Incalzesti cuptorul la 200 C.Intinzi aluatul pe suprafata infainata de 0,6 cm,ele arata mai bine mai subtiri.Cu un cutit si o rigla si o punga de ceai pt. orientare,tai dreptunghiuri apoi la capete tai triunghiuri la fel ca la pliculetul de ceai,apoii faci o gaura cu un betisor in mijloc.Asezi biscuitii pe hartie de copt la 2,5 cm distanta unul de altul.Coci 6-8 min in cuptorul preancalzit.Racesti complet.
3.Topesti ciocolata pe baie abur/microunde si adaugi putina grasime si amesteci bine.Scufunzi baza plicului in ciocolata si lasi sa se intareasca pe hartie pergament.
4.Cu o stampila faci timbre pe un patratel de hartie.Treci un fir ata prin biscuite si lipesti cu banda adeziva pe spatele timbrului.(Daca nu vrei sa te complici cu stampile/nu ai,poti mai simplu sa pastrezi /scoti timbrele de la plicurile de ceai pe care le folosesti.

Reteta:

 http://www.notquitenigella.com/2012/09/03/tea-bag-cookies/


Niciun comentariu: