200 g faina
00/manitoba
90-100 g apa
1 lingurita ulei
1 lingurita miere
MDP;
Pui toate
ingredientele la un loc,framanti mult pana obtii un aluat nelipicios,asezi in
vas uns cu ulei,faci o cruce deasupra,acoperi si lasi in loc cald 48 ore.Apoi
se face o bila din aluatul dospit,se pune in vas acoperit in frigider,poate fi
pastrat mult timp/ani.Este un lucru viu.
Aluatul trebuie sa
fie "rasuflat" la fiecare 2-3 zile daca e pastrat la temp. camerei si
la 4-5 zile daca-l pastram la frigider.
Reamprospaterea se
face astfel: se ia 100 g pasta madre,100 g faina 45 g apa si se framanta
impreuna.Apoi aluatul reimprospatat il pastram cum preferam,mentinandul-l in
viata doar cu improspatari.Ebine sa-l improspatam de 2-3 ori pana ce dospirea
se manifesta bine.
Se poate folosi in
loc de drojdie la aluatul de paine/pizza.
Daca dupa cele 48 ore
nu s-a intamplat nimic,faci repede o reamprospatare si astepti 48 ore.Ca activator al aluatului poti folosi:1 lingurita otet ,in loc de ulei,iaurt.suc
de fructe-ideal de mere,suc de rosii.
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=10782
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu