Ingrediente:
250 g aluat/pasta
madre
50 g faina manitoba
300 g faina 00
60 g unt
200 ml lapte
150 g zahar
2 oua
MDP:
Se dizolva in putin
lapte cald aluatul/pasta madre,se adauga untul moale,ouale,zaharul,la final
faina,amesteci pana devine elastic.Daca e prea lipicios mai adaugi faina.Lasi la
cald 3 ore,ferit de curenti aer.Cand s-a dublat il imparti in 3 parti
egale.Intinzi fiecare parte in cerc si tai 8 parti,asezi gem si rulezi sa obtii
cornuri.Repeti cu restul de aluat.Asezi in tava cu hartie copt,lasi pana se dubleaza/toata
noaptea.Ungi cu galbenus batut cu o lingura lapte,coci la 180 C,cca 20
min.Calde pudrezi cu zahar vanilat.
Un comentariu:
Ce bine arata cornuletul asta! Perfect pentru mic-dejun :)
Trimiteți un comentariu