Ingrediente:
Blat:
4 galbenusuri
80 gr zahăr
1 praf de sare
180 gr unt moale
Coajă lămâie și 2 Lg suc lămâie
350 gr făină
10 gr praf de copt
1 gr vanilină
Umplutura:
700 gr cremă de brânză
130 gr zahăr
1 ou
Coajă de lămâie
Bezea:
4 albușuri
4 Lg zahăr
Mdp:
Aluat:
Amesteci gălbenușurile cu zahărul și sarea,adaugi untul,coajă și suc de lămâie, omogenizezi.Amesteci făina,praful de copt ,vanilia,o adaugi treptat, amesteci cu spatula bapoi frămânți.Obtii aluat moale ,nelipicios.
Rupi bucăți din el le așterni in tava cu hârtie de copt (24/36),apoi le presezi cu pumnul sa ai un blat,ridici puțin și pe margini.Intepi cu furculița.
Dai deoparte cât prepari umplutura.
Umplutura:
Pasezi toate în blender.
Întinzi umplutura peste blat(crud),coci 180°C,cca 30 minute.
Bezea:
Bați spumă albușurile ,adaugi zahărul, până ai o bezea tare, lucioasă.O pui în pos cu vârf în stea,decorezi prajitura,coci 180°C,cca 10 minute.
Rețeta: Mening Oxhxonam
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu