marți, 1 februarie 2022

Prajitura cu branza si bezea

 




Ingrediente:

Blat:

4 galbenusuri

80 gr zahăr

1 praf de sare

180 gr unt moale

Coajă lămâie și 2 Lg suc lămâie

350 gr făină

10 gr praf de copt

1 gr vanilină

Umplutura:

700 gr cremă de brânză

130 gr zahăr

1 ou

Coajă de lămâie

Bezea:

4 albușuri

4 Lg zahăr

Mdp:

Aluat:

Amesteci gălbenușurile cu zahărul și sarea,adaugi untul,coajă și suc de lămâie, omogenizezi.Amesteci făina,praful de copt ,vanilia,o adaugi treptat, amesteci cu spatula bapoi frămânți.Obtii aluat moale ,nelipicios.

Rupi bucăți din el le așterni in tava cu hârtie de copt (24/36),apoi le presezi cu pumnul sa ai un blat,ridici puțin și pe margini.Intepi cu furculița.

Dai deoparte cât prepari umplutura.

Umplutura:

Pasezi toate în blender.

Întinzi umplutura peste blat(crud),coci 180°C,cca 30 minute.

Bezea:

Bați spumă albușurile ,adaugi zahărul, până ai o bezea tare, lucioasă.O pui în pos cu vârf în stea,decorezi prajitura,coci 180°C,cca 10 minute.

Rețeta: Mening Oxhxonam


















Niciun comentariu: