sâmbătă, 12 februarie 2022

Fursecuri Trandafirii bunicii


Ingrediente:

200 ml lapte
10 gr drojdie uscată/20 gr proaspătă
300 gr untură/ unt/ margarina
80 gr zahăr
1 vanilie
1 ou
2 gălbenușuri
800 gr făină Tip 550

Umplutura:
2 albușuri
2 praguri de sare
200 gr zahăr
1/2 lămâie,sucul
300 gr migdale/ nuci măcinate
1 vanilie Bourbon

Pt. Pudrat:
Zahăr pudră + vanilie

Mdp:
În bol mic pui laptele și drojdia.
Bol mare pui untura moale, zahăr, vanilie,un ou și două gălbenușuri, omogenizezi.Adaugi laptele și drojdia, amesteci, adaugi treptat faina.Framanti un aluat moale nelipicios,pui în bol, lași la crescut 30-40 minute.

Umplutura:
Mixezi bine albușurile cu sare și zahăr, adaugi sucul de lămâie, mixezi, adaugi vanilia,nucile, încorporezi cu spatula.
Preancalzesti cuptorul la 170° C.
Împarți coca în bucăți de 26 gr.Iei o bucată, aplatizezi,pui o linguriță de umplutură,ridici marginile și le pliezi.Pui tava cu hârtie de copt,coci 18-20 minute, până se colorează ușor, scoți din tava cu ajutorul hârtiei.Treci prin zahăr vanilat.

Rețeta: Prăjituri-Trandafirii bunici
SOS Kuhinja/Kitchen.


În această zi friguroasă de februarie,Alice a fătat doi ieduți: Samson și Sebi.











Niciun comentariu: