sâmbătă, 5 februarie 2022

Chifle- cele mai bune

 





Ingrediente 24 bucăți:

475 ml lapte călduț

20 gr drojdie uscată

50 gr zahăr

16 gr sare

80 gr unt 82%,moale

2 ouă mari

800 gr făină Tip 650

15 gr unt topit/ moale pt uns după copt

Mdp:

In bol mare amesteci laptele, drojdia, zahăr,unt, ouă.Adaugi 1/2 din făină, amesteci, presari făină deasupra,pui sarea,capac,lași până se crapă deasupra și făină a fost sa absorbita.Adaugi treptat restul făinii,până ai un aluat, moale, ușor lipicios.Pui bol,lași să se dubleze.Scoti pe masa înfăinată fin, împarti in 24 bucăți,de 62-63 gr fiecare.Aluatul a avut 1505 gr.Faci bile,pui în tavă 25/35 cm cu hârtie de copt.Lasi 30 minute la crescut,între timp preancalzesti cuptorul la 180-190°C.Ungi chiflele cu apă,presari susan,coci 12-14 minute, până-s ușor rumene.Scoti din cuptor și ungi cu unt topit/moale.Servesti calde/reci.Pastrezi chiflele rămase în pungă plastic.

Chiflele coapte au 7,5 cm înălțime.




Niciun comentariu: