sâmbătă, 5 februarie 2022

Supă/ciorbă de pui cu mangold

 




Ingrediente:

2 căței usturoi

2 cepe

2 morcovi

1 carcasă pui

2 Lg ulei rapiță

4 frunze mangold/ sfeclă de frunze

1 legătură leuștean

1/2 plic noodles

2 roșii

1/2 litru borș

Mdp:

In oala 4 litri pui uleiul,usturoiul tocat fin,ceapa,morcovul rondele.Le înmoi,pui carnea,o lași până își schimbă culoarea.Adaugi 4-5 căni apă caldă,pui capac,fierbi carnea pa 3/4, adaugi roșiile,cozile de mangold,fierbi până carnea e aproape făcută.Adaugi frunzele mangold, borșul,tijele leuștean, tăițeii rupți bucățele,fierbi 3-4 minute.Asezonezi după caz,adaugi frunzele leuștean,închizi focul.


După ce ai adăugat frunzele mangold și tăițeii și acestea s-au fiert,poți servi așa că supă.

Sau cum mai fac eu : în prima zi servesc supă iar a doua zi pun borșul și leușteanul și e altceva,sau aceiași Mărie cu altă pălărie.










Niciun comentariu: