Ingrediente:
1000-1200 gr buchețele conopidă
Apă clocotită
1 lta sare
3 ouă
2 Lg făină cu varf
100-150 gr telemea
Piper
Umplutura:
2 cepe medii
2 morcovi medii
2 ardei kapia
250 gr ciuperci
1 1/2 ardei iute verde/după gust
2 roșii/ 1/2 cutie roșii cuburi
1 lta sare
1/4-1/2 lta piper
3 Lg ulei
1 1/2 lta mentă uscată
15-20 gr unt
150 gr cașcaval ras fin
Mdp:
Fierbi apa cu sarea in clocot,adaugi conopidă,fierbi sub capac/ la abur,până e moale.Scurgi bine,pasezi fin.O amesteci cu făină,sare,piper,ouă.
Încingi uleiul in tigaie,adaugi ceapa tocată fin,când e aurie adaugi morcovii cubulețe, ciupercile, gătești 7-8 min,adaugi roșiile,lași 5 min,adaugi ardeii kapia tocati cuburi,ardeiul iute,sare, piper,mentă,lași un minut.Iei de pe foc.
Ungi bine tava cu unt moale, întinzi conopida,așezi uniform umplutura,razi cașcavalul,coci 180°C,cca20 minute.
Concluzii:
Alege o tavă mai mare astfel încât stratul de conopidă să fie de 1,5-2 cm.Da la cuptor cca 10 -15 minute, întinzi umplutura,coci cca 10 minute, presari cascaval lași să se topească.
Forma mea a fost mică, stratul de conopidă a ieșit prea gros și a fost cam umed.De aceea e bine să-l dai la cuptor,să iasă umezeala.
Pentru că umplutura sa nu aibă gust de legume fierte ,e bine cred să o dai puțin la cuptor și apoi să presari cascaval.
Nu mi-a plăcut!A înfulecat-o cățeii.Deși am dublat umplutura că mi s-au părut cam puțină și am adăugat brânză în conopidă.
Rețeta luată de pe YouTube:Aceasta este conopida de ce nu am știut rețeta înainte!Mai bine decât carnea! Fără prăjire.
Pratik yemek tarifleri
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu