Ingrediente:
3 ouă
1 praf de sare
200 gr zahăr
Vanilie
50 gr smântână
180 gr unt moale
1 lta coajă de lămâie
200 gr făină
1 lta praf de copt
250 gr vișine
4-6 piersici din compot
Mdp:
Mixezi ouăle,sare, vanilie, zahăr cca 3 minute până-s pale.Adaugi smântâna fermentată,untul,coajă de lămâie.
Adaugi făina amestecată cu praf de copt, omogenizezi cu spatula.
Amesteci vișinile cu o lingură amidon.In tava de cozonac cu hârtie de copt pui 1/2 din aluat, vișinile, restul de aluat,apoi piersicile tăiate în 1/2 cu tăietura in sus.Coci 180° ,cca 20 minute.Verifici coacerea cu o frigăruie.
Rețetă YouTube.
Azi au mai venit pe lume două ieduțe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu