Ingrediente:
2 linguri margarina nesarata
½ cana zahar brun deschis la culoare
450 g cirese proaspete/congelate,fara samburi
¼ cana coniac /rom
1cutie praf pt negrese pragatit dupa indicatii pachet
1 1/3 cani zahar pudra
2 linguri apa/lapte soia
MDP:
1.Incalzesti cuptorul la 175 C,pregatesti o tava de 22/33
cm,ungi cu ulei.
2.Incalzesti margarina intr-o tigaie mare,la foc
mediu.Adaugi zaharul si amesteci sa se dizolve.Adaugi ciresele si amesteci sa
se acopere,le gatesti amestecand ocazional pana isi lasa suc si apoi il reduci
usor cca 10 min.Iei de pe foc pui coniacul sau lichior la alegere.Repui pe foc
mic si lasi sa se ingroasa cca 5 min.Iei de pe foc si lasi sa se raceasca
putin.
3.Faci negresa dupa instructiuni pachet/reteta preferata.
4.Amesteci ciresele
in aluat,torni in tava si coci cca 35 min.
5.Faci glazura amestecand apa si zaharul pudra,presari
deasupra inainte sa servesti.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu