Ingrediente:
500 g frisca
75 g ciocolata neagra
75 g ciocolata alba
3 linguri zahar
15 g gelatina
18 piscoturi
alune tocate si bucatele /cipsuri ciocolata pt decor
MDP:
Pu la topit ciocolata alba pe abur.
Pui gelatina in apa rece.
Bati frisca cu mixerul
si la ½ baterii adaugi zaharul.
Impari frisca in 2/3 si le pui in boluri separate.
Scurgi gelatina(foaia) si o pui la topit pe abur.
Pui ciocolata topita
in 2 boluri cea neagra si cea alba ,pui peste fiecare frisca .
Amesteci bine si adaugi gelatina dizolvata si ai grija sa se
amestece bine.
Amestecam foarte bine
sa se amestece toate.
Iei o forma de chec,o umezim,si punem un strat de frisca si
ciocolata neagra.
Apoi un strat de piscoturi,frisca si ciocolata
alba,piscoturi,frisca si ciocolata neagra si ultimul strat de piscoturi.
Punem prajitura in congelator pt cateva ore si o scoti cu 5
min inaintea serviri.
Pt a o scoate din forma o pui in apa fierbinte un
moment,apoi o rastorni pe platou dreptunghiular.
Decorezi cu alune sfaramate si cipsuri ,le presezi cu mana
pe prajitura.
Odata trecute cele 2 ore o poti pastara la frigider.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu