Ingrediente 4 portii:
10 felii paine dreptunghiulara fara coaja/ paine pt.
toast/prajit
1 pahar lapte
100 g parmezan ras
nucsoara
piper negru macinat fin
1 kg spanac proaspat
500 g mascarpone
1 praz
ulei ev. masline
MDP:
Speli bine spacacul si-l scurgi.Il pui la calit intr-o
tigaie mare cu ulei si prazul taiat rondele.Sarezi si-l coci la foc mic pana
frunzele sunt moi.In acest punct maresti focul sa se evapore apa.Intr-o oala
pasezi branza cu furculita pana obtii o crema.Ungi bine o tava dreptunghiulara
cu unt.Incalzesti laptele cu nucsoara,iei de pe foc.Inmoi cateva secunde
feliile de paine sa se inmoaie ,apoi le pui pe fundul tavii sa-l acoperi
integral. Acoperi feliile de paine cu crema de branza si spanac,apoi cu un
strat abundent de parmezan.Repeti cu un alt strat si coci 30 min la 180 C,la
suprafata se formeaza o crusta crocanta.Servesti cald.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu