Ingrediente:
cca 225 gr branza Roquefort
2 pere mari
cca 120 gr nuci
4 oua
1,5 cani faina
2 lingurite cu varf praf de copt
cca ½ cana vin alb
4 linguri ulei masline
sare
piper
MDP:
Incalzesti cuptorul la 200 C.
Deecojesti perele,le tai felii.
Incalzesti ½ din unt in tigaie,pui feliile de pere le
rumenesti incet.
Ungi cu unt o tava de paine,dai la frigider(face posibila
scoaterea mai usor din forma).
Pisezi nucile in bucati mici si le prajesti intr-o tigaie
uscata cca 2 min.
Intr-un bol mare,amesteci faina,praful de copt si un varf
cutit sare si piper.Faci o gaura in mijloc si adaugi ouale.Cu o lingura
lemn/spatula amesteci si adaugi incet vinul si uleiul masline.Amesteci sa obtii
un aluat omogen.Apoi adaugi nucile,perele si branza.Amesteci sa le
combini.Torni in tava si coci cca 40 min.Lasi sa se raceasca apoi
rastorni.Servesti rece.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu