Ingrediente:
cca 6 cani urzici proaspete usor presate
3 linguri unt de calitate
1 ceapa mica,tocata
sare
piper
1 ou
¼ cana iaurt grecesc din lapte intrgral
¼ cana branza feta maruntita/ce doresti
1-2 catei usturoi tocati
MDP;
Clatesti urzicile.Scurgi pe un prosop bucatarie si le
usuci.Pui in robot si le toci,le transferi intr-un castron.Intr-o tigaie mare
pui untul pe foc mediu.Adaugi ceapqa si o sotezi pana e transparenta si
aromata.Adaugi urzicile si putina apa.Sotezi cca 5 min pana urzicile se inmoaie si au un apect stralucitor
verde.Asezonezi putin cu sare si piper.Transferi in bol si lasi sa se raceasca
complet.Adaugi restul ingredientelor si amesteci cu o sptula de cauciuc.
Aluatul;
1 ¼ cana faina
1 lingurita sare
113 g unt de calitate nesarat
3-4 linguri apa de la gheata
MDP:
Preancalzesti cuptorul la 190.
Pui faina si sarea in robot,amesteci,adaugi untul,obtii un
amestec faramicios.Torni incet apa rece mixezi sa obtii aluatul.Rastorni pe
masa infainata,formezi un disc din aluat,il infasori in pergament si-l dai la
rece 15 min.Intinzi apoi de 0,8 cm gros,repartizezi uniform umplutura de urzici
dweasupra aluatului,cu un cutit ascutit/de pizza tai aluatul in 12 felii
triunghiulare.Incepi sa rulezi de la baza spre varf,transferi pe hartie copt si
lasi 1 cm intre ele.Intr-un bol mic amesteci un galbenus cu putina apa rece si
ungi cornurile cu o pensula.Coci cca 30-40 min pana sunt maro-aurii.Servesti
calde.
Reteta:
http://girlinanapron.blogspot.ro/2012/03/savory-nettle-and-feta-rugelach.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu