Ingrediente :
450 gr faina Tip 650
7 gr drojdie uscata
100 gr zahar
65 gr unt
30 gr ulei ev.masline
2 albușuri
200 gr lapte 3,5%
1 lta coajă lamaie/es. Vanilie/ambele
Pt. Uns:
1 gălbenuș
3 Lg lapte
Umplutura:
1 kg dovleac
4-5 Lg zahar/după gust
2 vanilii
150 gr nuca tocată mare
scorțișoară
1 praf piper negru
Mdp:
Amesteci ingredientele uscate.Torni peste ele pe cele lichide,omogenizezi apoi frămânți 5-6 minute.Lasi ca o ora la dospit,sa se dubleze.
Scoți pe masa infainata fin,frămânți scurt.Intinzi un dreptunghi pui umplutura,presari piper si scortisoara- din belsug,rulezi.Asezi in tava aragaz pe diagonala.Acoperi,lași 15 minute la odihna.Ungi,coci 180 C, cca 30 minute.
*Am schimbat ceasul la butelie și cuptorul a luat-o razna,la minim are 240 C. Să-l ia dracul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu