miercuri, 8 ianuarie 2020

Batoane cu brânză și stafide






Aluat pufos fără ou.

Ingrediente 10 bucăți :

150 gr lapte
50 gr zahăr
50 gr unt 82%
25 gr drojdie proaspăta
300 gr faina 000
1 praf sare

Umplutura:

275 gr brânză dulce
4 Lg stafide
2 Lg zahăr
2 plicuri vanilie

Sirop:

1 Lg zahăr
1 Lg apă

Mdp:

Prepari maiaua din lapte, drojdie puțin zahar și putina făină.Cand a crescut adaugi restul de zahar și faina rămasă și sarea.Framanti și la final incorporezi untul.Lasi la crescut,sa se dubleze. Scoți pe masă frămânți scurt și împărți în 10 bucăți de 57 gr. Aluatul a avut 578 gr. Formezi bile,ții sub folie cât prepari umplutura.Iei o bilă, întinzi pe masa înfainata fin un disc de 15 cm. Așezi umplutura sub forma de sul,rulezi aluatul,sigilezi,așezi în tava cu hârtie de copt,lași spațiu intre ele.Tii sub folie cât lucrezi.Cand s-au dublat,ungi cu lapte,presari susan rumenit.Coci 180 C, 20 min. Când le scoți din cuptor,le ungi cu sirop.
Sirop-fierbi apa+ zaharul pe foc pana se dizolva zaharul.

*ca sa ai aceiași cantitate de umplutura în toate batoanele,împărți umplutura în 10 părți.



Niciun comentariu: