joi, 23 ianuarie 2020

Oua in cuib cu sos de tarhon


Ingrediente:

10 oua
100 gr unt
100 gr faina
100 ml ulei
1 kg parizer
otet
Sare
Piper
Supa

MDP:

Faina se caleste in putin unt,se stinge cu supa/apa calda,se amesteca incontinuu pana obtii un sos.Daca sosul e prea legat subtiezi cu apa.Frunzele de tarhon se oparesc in apa clocotita,apoi se taie foarte marunt,le pui in sos.Potrivesti de sare,otet,piper.Fierbi cca 15 min. la foc mic.Tai parizerul felii,scoti membrana,prajesti in ulei incins.In cosuletele de parizer pui un ou ochi fiert/prajit,pui sos deasupra,asezi pe farfirie/platou si napezi cu sos fierbinte.


A napa=a acoperi,a imbiba cu diferite sosuri sau cu aspic un anumit preparat.




Niciun comentariu: