joi, 23 ianuarie 2020

Prăjitură cu fructe și glazura scortisoara


Aurie,aromata, pufoasa!

Ingrediente :

250 gr unt 82%
200 gr zahar
5 oua mari
350 gr faina 000
1 praf de copt
1 vanilie
1 praf sare

1kg mere
Scorțișoară

Glazura:

6 Lg zahar pudră
1,5 Lg scorțișoară
Suc lămâie

Mdp:

Toate ingredientele la temperatura camerei.
Mixezi spuma untul,zaharul,vanilia,sarea.Adaugi câte un ou,omogenizezi. Obții o crema fina.Cerni faina cu praful de copt.O adaugi la viteza mica.Incorporezi merele tăiate bucatele cu spatula.Torni tava 25/35 cm cu hârtie copt.Coci 180 C cca 25-30 min. Lași la răcit cât prepari glazura.Amesteci zaharul pudra cu scorțișoara adaugi suc lămâie sa ai o crema grosuta. Pui în poș cu vârf rotund și trasezi romburi.

* nu am mai făcut glazura( pt ca aveam niște gutui fierte cu unt și zahar)ca ieșea prea dulce.Am zis sa fac o plăcintă cu foi dar m-a apucat lenea și am facut-o pe asta un pic altfel.Am pus peste 1/2 aluat,gutuile,scorțișoară peste ele și apoi restul aluat.

Niciun comentariu: