vineri, 6 decembrie 2019

Placintele dolofane







Ti-e pofta de plăcinte? Ia de aici!

Ingrediente 16 bucăți :

40 gr drojdie proaspata/14 gr deshidratată
50 gr /4 Lg zahar
200 ml lapte călduț
200 ml apă călduță
100 ml ulei rapiță
150 gr iaurt 3,5% la temperatura camerei
2 albușuri
10 gr sare
1000 gr făină Tip 650

Umplutura:

300 gr ciuperci brune
2 Lg ulei
2 căței usturoi
1 ceapa
1/2 legătură mărar

sau 400 gr brânză Feta

Mdp:

Aluat:

În bol mare pui apa,laptele,o lingură zahar,drojdia,2-3 linguri de făină. Lași acoperit 10-15 minute.
Apoi adaugi restul de zahar,sare,iaurt,ulei,albușuri, amesteci.Cerni deasupra treptat faina,o incorporezi,păstrezi cam 100 grame din ea.Presari deasupra aluatului faina sa fie acoperit cu ea,așezi un capac deasupra și peste el un prosop gros.Lasi la dospit aproape sa se dubleze. Scoți pe masa infainata, frămânți, așezi iar în bol.Lasi la dospit sa se dubleze.
Împarți în 16 bucăți. Faci bile,le ții sub folie 10-15 minute.Iei o bucata frămânți prin întindere spre exterior.Faci o bila. Intinzi un disc,pui umplutura dorită, pliezi în 1/2,siglezi. Așezi în tava cu hârtie de copt cu lipitura în jos.Lasi la dospit sub folie cam 30 minute. Ungi cu gălbenuș si putin lapte,presari mac/susan/negrilica. Coci la 175-180 C, cca 30-40 minute pana-s aurii.Le poți coace și la 200 C, 15 minute dacă te grăbești.
Aluatul a avut 1648 grame:16=103 grame/bila.

Plăcinte le-am umplut astfel:8 cu ciuperci,4 cu telemea capra,negrilica și kaizer,4 cu telemea,ketchup iute și ierburi italiene.

Dintr-un kg faina a rămas 27 gr.

Romulusi și Remusi





Și alta pufoșenie dolofana-Mona:






Și Max:










Niciun comentariu: