miercuri, 27 noiembrie 2019

Bascuțe cu dovleac






Aluat fin cu gust de unt!
Ingrediente 8 bucăți :

Aluat

360 gr făină  (Tip 650)
200 ml lapte
60 gr unt 80%
2 lte drojdie uscata
80 gr zahar
1/4 la sare
1 plic vanilie
1 ou+1 gălbenuș

umplutura:

400 gr dovleac
4 Lg zahăr /după gust
1 Lg unt
1 vanilie

Scorțișoară
8 nuci

Frimituri :

40 gr faina
30 gr unt
2,5 Lg zahar
5 gr zahăr vanilat

Pt. Uns:

1 ou+1/2 Lg lapte


Mdp:

Aluat-prepari maiaua din drojdie,lapte cald la 37 grade și o linguriță zahar.
Amesteci oul+gălbenușul cu restul de zahar,sa ai o crema,le adaugi în maia.Topesti untul.
Peste faina torni amestecul de ou și maia,amesteci iar la final untul călduț. Frămânți, lași la dospit sub folie,sa se dubleze. Scoți pe masa înainta fin,frămânți scurt,împărți în 8 bucăți de cca 94 gr. Aluatul a avut 754 gr. Faci bile,așezi în tava cu hârtie de copt,le acoperi cu folie lași la dospit.Pregatesti frimiturile:amesteci untul rece cu restul ingredientelor sa ai un nisip.
Înmoi fundul unul pahar în făină / unt și apeși în centrul chiflelor. Ungi cu ou-eu am uitat sa le ung!Pui o lingura umplutura,presari scorțișoară și pui bucățelele de la o nuca.Peste ele așezi cu lingura frimiturile. Coci la 190 C cca 20-25 min.




Niciun comentariu: