Ingrediente:
Aluat:
5 cani faina
obisnuita
1 linguruta sare
2 cani margarina /grasime
4 oua separate
1 cana lapte
2 cani fulgi porumb
faramitati
Umplutura:
6 mere Granny Smith
1 cana zahar
1 ½ lingurita
scortisoara
Glazura:
1 ¼ cana zahar pudra
½ lingurita vanilie
3 linguri apa
MDP:
1. Preancalzesti
cuptorul la 175 C.
2.Combini in bol larg
faina,sarea si margarina taiata cuburi.In bol mic bati galbenusurile cu
laptele.Adaugi amestecul de ou peste cel de faina.Amesteci sa se combine,faci o
bila ,tai in ½.Refrigerezi o ora sau mai mult.
3.In acelasi timp
faramitezi fulgii porumb foarte fin.intinzi aluatul si-l pui in tava de 38/25
cm.Presari toti fulgii de porumb pe
aluatul intins.
4.Cureti si feliezi
merele.Le amesteci cu zahar si scortisoara.le intinzi in strat subtire deasupra
fulgilor de porumb.
5.Intinzi restul de
aluat deasupra merelor,faci crestaturi sa iasa aburu,sigilezi bine marginilel.Bati
albusurile spuma ,le intinzi deasupra.
6.Coci la 175 C,o ora,pana
crusta este aurie.Racesti usor.
7.Combini in bol mic
ingredientele pt glazura.Presari glazura peste prajitura,uniform,Racesti
complet inainte sa o tai in patrate.
Reteta:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu