Ingrediente:
Pt. blaturile de ou
6 albusuri
180 g zahar tos
180 g zahar pudra
15 g amidon
Pt. crema de ciocolata:
250 ml frisca
150 g ciocolata glazura
20 ml rom brun
Pt. decorare:
250 ml frisca
20 g zahar tos
pudra cacao,dupa gust
MDP;
Se mixeaza zaharul cu spuma batuta din
cele 6 albusuri,se presara amidonul si zaharul pudra,apoi se amesteca usor.Se
coc 5 blaturi cu diametrul de 18 cm. fiecare.Apoi se zdrobeste marunt unul din
cele 5 blaturi.
Crema se prepara cu o zi inainte.Se
fierbe frisca si se vor topi amestecand usor bucatile de ciocolata.Se toarna
intr-un bol,se mixeaza si se lasa la racit timp de o noapte.
A doua zi se mixeaza si se adauga
rom,pana se obtine o consistenta spumoasa.Crema se aplica cu un pos pe cele 3
blaturi,apoi se formeaza structura tortului din cele 4 blaturi.
Se aplica spuma de frisca si zahar pe
tort,apoi blatul faramitat,iar in final se presara cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu