Ingrediente:
Aluat:
575 g zahar granulat
90 g sare
240 g lapte praf degresat
450 ml ulei soia
30 buc oua
1,92 l apa
360 g drojdie
2,7 kg faina panificatie
1,35 kg faina patiserie
Umplutura de scortisoara:
5,4 kg zahar granulat
1,35 kg margarina
175 g scortisoara
30 g sare
2,7 l apa
2,7 kg faina
MDP;
Din ingrediente se prepara un
aluat,care se intinde de 1,3 cm.Foaia obtinuta se unge cu umplutura de
scortisoara pe 7/8 din suprafata superioara a aluatului,iar restul de
1/8(suprafata inferioara) se unge cu ou.Se ruleaza pe lungime si se inchid bine
capetele.Ruloul obtinut se taie in felii de 3 cm latime si se asaza intr-o tava
la dospit,la temp. de 30 C si o umiditate de 95%,timp de cca 45 min.Cand aluatul a crescut se introduce la
cuptorul incalzit la 190-200 C si se coace 13-15 min.
Reteta: cofetarie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu