
Ies 8 bucati.
Ingrediente:
1 sticla sampanie/spumos rece
2 lamai,felii
3 crengute tarhon
16-20 creveti (cca 450 g)
putin otet sampanie
2 andive
flori comestibile pt. garnisit
Sos:
1/2 cana maioneza
1 Lingura hrean
1 Lingura otet sampanie
2 Linguri tarhon tocat
Pt sos:Amesteci toate ingredientele si dai la rece pana la asamblare.
Pregatire:
1.Pui sampania,lamaile si tarhonul la foc.(Sampania rece se deschide fara sa sara din sticla).Adaugi crevetii si fierbi la foc mic cca 3 min pana se fac roz.Scoti cu spumiera si-i dai la rece.
2.Elimini coada crevetilor si-i tai in 1/2 pe lungime.Ungi crevetii cu putin otet sampanie si-i dai la rece pana ii asamblezi.
3.Pt. asamblare: desfaci andivele in foi-16- si le aranjezi pe un platou.Cu un cornet pui in fiecare o lingurita sos la baza fiecarei andive.
4.Aranjezi 2 jumatati de creveti peste ele.Garnisesti cu petale de floare/cu una singura daca e mica.
Reteta aici:
Champagne Shrimp
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=8920
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu