miercuri, 20 august 2008

Piure de telina si pastarnac



Ingrediente:


1 telina medie/ 455 g,curatata de coaja si taiata cuburi de 2,5 cm
3 pastarnaci medii/340 g curatat de coaja si taiat felii de 2,5 cm
1 cartof mare rosu/340 g ,curatat si taiat in sfert
1/4 cana supa vegetala/supa pui putin sarata
2 Linguri ulei extravergin masline
3 Linguri arpagic-frunze ceapa tocat,impartit
2 Linguri iaurt slab/simplu
1 1/2 lingurita mustar Dijon
1/2 lingurita sare
piper proaspat macinat
1/2 cana parmezaan ras


Pregatire:


1.Pui intr-o oala mare telina si pastarnacul,acoperi cu apa usor sarata.Pui cartoful la fiert separat in apa cu sare.Pui amandoua vasele la foc mediu.Cand incepe sa fiarba reduci focul,acoperi si fierbi incet pana legumele sunt fierte cca 20 min,pt cartofi si 30-40 pt telina si pastarnac.
2.Scurgi cartofii si-i pui intr-un bol mare.Ii pisezi,acoperi si ii tii calzi.Cand telina si pastarnacul s-au inmuiat,scurgi si le pui in robot,le pasezi,pui peste cartofi.
3.In acest timp,combini supa si uleiul in oala si pui la foc/micro pana iese abur,torni in piure,impreuna cu 2 linguri arpagic/chives,iaurt,mustar,sare si piper.Adaugi parmezanul.Garnisesti cu o lingurita arpagic.Servesti cald.


Reteta aici:

Celeriac and Parsnip Mash

http://www.realage.com/NutritionCenter/Recipes/Celeriac_and_Parsnip_Mash.aspx

Niciun comentariu: