joi, 23 decembrie 2021

Salată tabla de șah

 




Ingrediente:

400 gr cartofi fierți

4 ouă fierte tari

1 piept de pui fiert/500 gr

1 cutie ananas 560 gr

80 gr nuca tocată

100 gr cașcaval 

sare

13 jumătăți de nuci pt decor

2 borcane maioneză 384 gr

1 pachet Emmental feliat 10 felii-200 gr

1 pachet Cheddar feliat 10 felii 200 gr

Mdp:

Fierbi cartofii in coaja în apă cu sare,pui și ouăle.Decojesti cartofii, îi razi mare,pui pe farfurie, împărți în două.Razi ouăle , cașcavalul la fel cu cartofii.Le pui in boluri separate.Pt că salata va fi în straturi.

In tava 22/22 cm,pui folie să treacă de margini.Am folosit o ramă și am montat salata direct pe platou,e mai nesigur sa răstorni tava pe platou și nu vei avea aceeași distanță pe toate laturile între salată și marginea platoului.

Dacă folosești tava după răcire și întors decorezi salata.

Pui în tavă/ramă 1/2 din cartofi, întinzi sa acopere bine folia- poți folosi 500 Gr cartofi că sa nu ai goluri.

Pui maioneză în cornet,tai cca un mm,să ai o gaura mică, dacă vrei să-ți ajungă un borcan de eu am pus cu lingura și a intrat mai multă.Nivelezi bine apeși să intre în cartofi.Asezi pieptul tăiat cubulețe mici,iar maioneză,apoi ouăle, maioneză, bucățele de ananas stoarse bine,presari nuca tocată,nivelezi, maioneză,apoi cașcavalul,maioneză peste,apoi ultimul strat de cartofi fierți.Intinzi maioneză,apeși când nivelezi,să nu se împrăștie când o tai.

Tai o felie de cașcaval in patru pătrate de aceiași mărime,le lași pe folia in care sunt împachetare.

Trebuie sa ai 25 de pătrate de culori diferite.Incepi cu un pătrat deschis la culoare din partea stângă.Langa el,fără să lași spațiu așezi pătratul mai colorat,repeți până ai cinci pătrate pe primul rand.

Rândul al doilea incepi cu pătratul mai colorat/Cheddar și continui cu cel mai deschis,etc.

Salata va avea 5/5 pătrate.

In centrul pătratului deschis pui o grămăjoară mică de maioneză și peste ea așezi o jumătate de nucă.Nuca o poți pune crudă sau puțin prăjită.

Și că să aibă aspect festiv, decorezi marginile cu mărar și pătrunjel.Eu am pus mărar pe o latură și pătrunjel pe următoarea,vor fi două cu pătrunjel și două cu mărar.

Poți face maioneză din:

250 gr ulei

1 ou

1 lta sare

1 lta zahăr

1 lta muștar cu boabe

Pasezi până se îngroașă bine cu blender de mână/vertical.










Niciun comentariu: