vineri, 17 decembrie 2021

Pâine XL

 




Coaptă pâinea are 1363 gr.Poate e prea multă apă sau prea puțină grăsime că e cam aspră.Poate de la făină că nu am mai folosit-o până acum.

Ingrediente:

7 gr drojdie uscată

100 ml lapte

400 ml apă

1 Lg făină

1 Lg zahăr


2 ouă

1 Lg zahăr

50 gr unt 82%

10 gr sare

660 gr făină Tip 650 Morino are 13 gr proteină

Mdp:

Faci maia din primele cinci ingrediente.Cand drojdia e activată adaugi zaharul,ouăle,untul,1/2 din făină, omogenizezi, adaugi sarea,restul făinii, frămânți un aluat moale,nelipicios.Lasi să se dubleze.Greutatea aluatului a fost de 1470 gr.

Scoți masa înfăinată fin împarți în trei.Iei o bucată întinzi un dreptunghi 35-40 cm lungime/cat tocătorul bambus.Presari semințe de fenicul,rulezi, sigilezi.Iei bucata următoare,întinzi de aceeași mărime,nu pui nimic,rulezi,sigilezi.Ultima bucată o întinzi la fel presari semințe de dovleac,rulezi,sigilezi.

Împletești cele trei suluri.Asezi în tavă mare cu hârtie pudrată fin cu făină.Ridici hârtia pe laterale și așezi două tăvi de cozonac cu pui ceva greu in ele lași la crescut.In acest fel pâinea nu se lățește prea mult înainte de copt.

Ungi cu apă,presari pe o latură semințe de fenicul iar pe cealaltă semințe de dovleac.

Coci 250°C 15 minute cu abur apoi micșorezi la 200°C și mai coci fără abur 15-20 minute/ funcție de cuptor.







Niciun comentariu: