Rețeta:chefnicolaetomescu.ro
Pâine ce rămâne moale și pufoasă până la 3 zile.Noi am mâncat 1/2 pâine odată.
Iese o pâine de 773 gr.
Ingrediente:
500 gr făină tip 650
350 ml lapte
20 gr drojdie proaspătă/ 7 gr uscată
10 gr zahăr
10 gr sare
Mdp:
Vezi site.
Eu am avut un lapte gros ca o smântână grasă.Asta e printre ultimul lapte,că îmi vor face capritele copilași în primăvară.Poate de aceea am pus cu lingura apă,la un moment dat am pierdut șirul,cert e că după frământare aluatul avut 843 Gr.
I-am dat o formă rotundă.
Posibil să fi folosit făină 000,eu folosesc tip 650.
Am copt-o cu abur la 200°C,20 minute,apoi la 180°C încă 15 minute fără abur.
Le-a scos din cuptor,le-a uns imediat cu apă,le-a pus pe grătar,le-a acoperit cu prosop și le-a lăsat la răcit.Am omis partea asta.
Am taiat-o călduță că prea striga untul și branza din frigider.Jumatate s-a dus,dar am fost prevăzătoare și am făcut una mai mare,că știam că așa se întâmplă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu