Rețetă preluată de pe secretelebucatarieinoastre.com
O prăjitură prea dulce pentru gustul meu dar nu și pentru soț care a zis ca așa trebuie sa fie o prăjitură.M-a leșinat pur și simplu.
Am facut-o în tava 36/25 cm. Nu a fost o alegere buna pentru ca toate straturile au fost prea subtiri.Daca as fi știut în ce tava a copt-o as fi adaptat-o după tava mea.
Ingrediente:
Blat:
150 gr unt 82%
220 gr zahar pudra
70 gr cacao
1/2 lta sare
2 Lg apa
2 oua mari
60 gr faina 000
80 gr arahide sărate
Crema:
80 gr unt arahide
160 gr zahar pudra
6 Lg lapte
Glazura:
200 gr ciocolata
100 ml smântână dulce
MDP:
Amesteci :zaharul,cacao,sare,apa.Torni peste ele untul topit fierbinte,amesteci.Adaugi pe rand ouăle, apoi arahidele.Torni în tava cu hârtie de copt.Coci 160 C cca 15 min. nu prea mult ca se usucă. Lași la răcit în tava.
Crema:
Mixezi untul arahide,zaharul pudra și laptele pus treptat.L-am pus pe tot și a ieșit cam moale.Intinzi pe blatul rece,dai la frigider cât faci glazura.
Glazura:
În ibric pui smântână și ciocolata bucatele,pui pe foc și încălzești cât sa se topească ciocolata.Nu fierbi. Torni peste crema și dai iar la rece minim o ora, apoi poți tăia prăjitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu