luni, 5 martie 2018

Paine cu lapte






Paine gasita pe un blog corean
blog.naver.com
Asta e pâinea care îmi place mie!Pufoasa și gust deosebit.Daca guști o felie cât e călduță,te asigur ca dispare 1/2 din ea pe nesimțite, ăsta dacă o mai atingi și cu puțin unt.

Ingrediente:

600 gr faina Tip 650
12 gr drojdie uscata/36 gr proaspata
50 gr zahar
60 gr unt
9 gr sare
390 ml lapte

MDP:

In bol pui laptele,drojdia,zahar,unt pui cam 1/2 din faina lasi la dospit.Amesteci restul fainii cu sarea o pui peste maia,framanti,lasi iar sa se dubleze.Formezi painea o asezi in forma 31/11 cm,dospesti pana trece de forma.Tai painea daca vrei, o ungi cu lapte, presari susan, coci la 180 C, cca 30-35 min.Cand o bagi la copt torni o cescuta (150 ml ) apa în tava cuptorului.

Delicioasa fierbinte cu unt/ branza topita.

Formula painii:

600 gr Faina............100%
12 gr Droj. Uscata....2%
50 gr Zahar................8.33%
60 gr Unt.....................10%
9 gr Sare.......................1.5%

Faina= 1.53 Lapte

Alta făcută înainte



Și alta din 700 gr  faina coapta în forma 25 cm







Niciun comentariu: