joi, 15 martie 2018

Pâine cu iaurt






Pufoasa,gustoasa!

Ingrediente:

450 gr faina Tip 650
2 lte rase  drojdie granule
2 lte rase sare
1 cana (250 ml) iaurt grecesc 2% *
3/4 cana apa rece

MDP:

Amesteci apa și drojdia.
Adaugi iaurtul,amesteci.Incorporezi cca  1/2 din faina,restul acesteia o pui deasupra sa acoperi maiaua,pui peste ea sarea.Acoperi cu prosop, lași pana crapă faina deasupra.Amesteci,obții un aluat moale puțin lipicios.Lasi la dospit sa se dubleze.Framanti puțin pe masa înainta, formezi după plac.Am făcut o bila,am pus-o în cratiță cu hârtie de copt,am lasat-o la dospit.Cu 15 minute cca înainte de copt am tăiat pâinea ca sa se desfacă tăieturile bine. Tot atunci am pornit cuptorul la maxim.Am pus în oala o farfurie plata,capac și am introdus oala în cuptor.Am scos oala din cuptor,am turnat cca 75 ml  apa rece.Am ridicat cu ajutorul hârtiei pâinea și am pus în oala fierbinte,am pus capacul și am pus în cuptor.Am lăsat cca 10-15 minute apoi am redus la 220 C și am copt-o cca 20 minute.Am scos capacul și am copt încă 10 min. Am scos pâinea cu ajutorul hârtiei pe grătar la răcit fără ea.Te afunzi ca intr-un  norișor pufos.




* am pus 2 borcanele iaurt (150 gr fiecare) fără o lta. 




Niciun comentariu: