miercuri, 14 martie 2018
Pui la cuptor
Rețetă pt. Marinada adaptata de pe geniuskitchen.com pt. Pui la rotisor
Marinada:
1Lg faina
2 lte pudra usturoi
2 lte zahar brun
1 lta cimbrișor uscat
1/2 lta ghimbir pudra
1/2 lta cimbru uscat
1/2 lta paprica
1/2 lta pudra mustar*
1/2 lta enibahar
2 cani apa
4 Lg ulei vegetal
2 lte boia dulce
2 lte sare
1 pui de 2 kg
5 căpățâni usturoi
1 ceșcuțe vin roșu
2-3Lg ketchup picant
1lta zahar
Amesteci toate pui în punga.Intepi puiul cu un bat frigăruie din loc în loc peste tot îl pui în punga,dai la frigider minim 6 ore/ peste noapte.
Tai bulbii usturoi în 1/2,îi așezi în tava cu tăietură în jos.Torni marinada în tava așezi puiul pe 1/2 de usturoi.Picuri puțin ulei pe pui,îl presari cu sare,piper.Coci la 200C ca 11/2 ora, il ungi din cand in cand cu sosul din tăvă.Il coci pana puiul se rumenește iar când înțepi pieptul iese lichid clar/fără sânge. Îl scoți din tava.Scoti pulpa usturoiului copt, o pasezi o repus în tava o pui pe foc,torni o ceșcuța vin rosu.Cand s-a evaporat alcoolul adaugi 2-3 Lg ketchup,zaharul,fierbi câteva minute și obții un sos gros.Iese destul sos pe care îl poți pune peste paste/orez dacă vrei sa-l mai lungești.
*am înlocuit cu o lta muștar rusesc/foarte iute
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu