Rețetă savoriurbane.com Pâine de casa coapta în punga
Nu am copt-o în punga și am facut-o din 500 gr faina
Ingrediente:
500 gr faina Tip 650
300 gr apa
13 gr drojdie proaspata/3 gr uscata*
10 gr zahar
13 gr sare
13 gr ulei
MDP:
Am amestecat apa, drojdia,zahar și putina faina din cele 500 gr am lăsat la dospit.Am adăugat restul faina am frământat, la final am incorporat uleiul.Procedezi ca la orice aluat dospit/pâine. Am pus pâinea în tava 30/11 cm. Am copt-o la 220 C ca 30 min.
* ca sa am exact procentul dat în rețetă trebuia sa pun 13.3 gr drojdie proaspata/3.3 gr uscata.Nu am Cum sa cantaresc.
500 gr faina............100%
300 gr apa.................60%
13 gr drojdie pr/3 gr uscata...2.6%
10 gr zahar...................2%
13 gr sare.....................2.6%
13 gr ulei.......................2.6%
Pâinea făcută din 750 gr faina a avut 1120 gr
Pâinea mea făcută din 500 gr faina a avut 702 gr
Trebuia sa aibă 746.6 gr dar nu am copt-o nici în punga și nici cu abur și cred ca e normal.
Cum calculezi greutatea unui ingredient când ai procentul:
ex. pt. Apa.........60%
60:100=0.6
0.6×500=300 gr Apa
ex. pt. Drojdie.........2.6%
2.6:100=0.026
0.026×500=13 gr
Simplu, nu?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu