luni, 2 aprilie 2018

Paine cu malai fara framantat




O pâine care-ti face plăcere sa o înfuleci! Nu e aspra ca cele cu prea mult malai și nici fărâmicioasa ca ele.E moale și delicata iar cand dai de coaja dulce ai vrea ca toata painea sa fie doar coaja.O poți pregăti și după rețeta clasica dacă ai chef sa-ti lucrezi mușchii.Eu am ales varianta mai comoda.

Ingrediente:

600 gr faina Tip 650
75 gr malai
500 gr apa
14 gr drojdie granule
10 gr sare
15 gr zahar
35 gr ulei

Sirop:

1 Lg zahar
3 Lg apa

MDP:

Clocotesti 200 gr apa.Torni peste malai,acoperi cu capac.Separat pui restul apa,drojdia,zahar,ulei,putina faina,amesteci.Cand a crescut pui peste ea malaiul caldut,amesteci si adaugi restul fainii si sarea.Acoperi si lasi la temperatura camerei pana a doua zi.Rastorni pe blatul bine infainat,impaturesti de cateva ori,apoi formezi painea.Lasi la dospit,tai.Incingi cuptorul la 250°C.Bagi painea si torni o cana apa rece.Inchizi repede usa si coci 15 minute.Micsorezi la 220°C si mai coci 30-35 min.Cu 5 minute inainte de a se termina timpul de copt scoti painea si o pensulezi cu sirop,o mai coci 5 minute.Scoti din cuptor si imediat o pensulezi cu siropul ramas.Lasi la racit.

Pentru sirop:pui apa si zaharul pe foc,lasi sa se topeasca zaharul si sa dea un clocot.


Formula painii:

Faina+alai                  100%
Apa                               74,07%
Drojdie                            2,07%
Sare                                 1,48%
Zahar                               2,22%
Ulei                                  5,18%


Nota:

Dacă ție greu sa formezi pâinea cu un aluat așa ud păți reduce apa la 450 gr.

Vei avea:
Apa             66,66%






Niciun comentariu: